VÆRTSKAB
Vi tænker værtskab ind i alt, hvad vi gør. Vi bruger værtskab som metodik og ledelsesredskab for altid at forstå og tage afsæt i det enkelte menneske og den konkrete situation. Det, mener vi, skaber ligestilling og fællesskab mellem mennesker.
Vi arbejder aktivt med at give andre mulighed for at tage værtskab. Dette er en måde at give folk et ansvar på. For os er værtskab essentiel, når man skaber fællesskab og ligestilling. Hvis kun én er værten, så er det ikke fælles eller lige.
I små organisationer med få ressourcer er værtskab et essentielt redskab til at skabe en levedygtig organisation. Værtskab er en naturlighed, når du er ejer, men ellers er det noget, du skal have tildelt. Vi arbejder aktivt med at lære folk at tage værtskabet.
I Kitchen Collective samler vi kitcheneurs og andre madfolk, som har holdninger og holdånd.
—
KULINARISK RUGEKASSE
I vores kulinariske rugekasse for madiværksættere kan sunde og bæredygtige madidéer udvikles og testes på få, før de udbredes til glæde og gavn for mange.
Det fødevaregodkendte delekøkken er kernen i dette, men for os er det lige så meget de aktiviteter, vi knytter rundt om delekøkkenet, der sikrer os, at vi udvikler mad og virksomheder, der er gode for både mennesket og kloden.
Vi tror på, at mad udvikles gennem viden og spisende mennesker. Derfor arbejder vi med viden om og formidling af madiværksætteri. Herigennem bringer vi iværksættere frem i lyset, fordi vi ser dem som fyrtårne for et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Vi underviser, uddanner og deler generøst læringer og erfaringer i og udenfor Kitchen Collective. Vi tror på, at denne åbenhed bidrager til udvikling.
Derfor har vi også et venue og laver events, hvor vi sætter scene til madiværksætteriet. Når du besøger køkkenet kommer mad og forplejning fra madiværksætterne i delekøkkenet, og på den måde er du som gæst med til at udvikle morgendagens virksomheder.