OM KITCHEN

COLLECTIVE

Kitchen Collective er stiftet i 2014, og vi har siden da mødt og bidraget til skabelsen af mere end 300 madvirksomheder i København.

Kitchen Collective er startet ud fra et ønske om at bidrage til en mere mangfoldig madkultur og demokratisere den gastronomiske oplevelse ved at sænke indgangsbarriererne for at skabe en madvirksomhed.

Da en madiværksætter i opstartsfasen ikke har behov for et køkken på fuld tid, så vi muligheden i, at flere iværksættere kunne dele det samme køkken. Vi var de første til at drive delekøkken i Danmark, og så vidt vi ved også de første til at gøre det i Europa. Vi har siden opstarten været inspireret af Hot Bread Kitchen i New York og La Cocina i San Fransisco.

Kitchen Collective er bygget op på deleøkonomi, og i starten hjalp vi madiværksættere i gang ved at aktivere overskudskapacitet i eksisterende køkkener.

I dag driver vi vores eget delekøkken i Kødbyen, hvorfra vi sætter scene til morgendagens madiværksættere.

 
 

VÆRTSKAB

Vi tænker værtskab ind i alt, hvad vi gør. Vi bruger værtskab som metodik og ledelsesredskab for altid at forstå og tage afsæt i det enkelte menneske og den konkrete situation. Det, mener vi, skaber ligestilling og fællesskab mellem mennesker.

Vi arbejder aktivt med at give andre mulighed for at tage værtskab. Dette er en måde at give folk et ansvar på. For os er værtskab essentiel, når man skaber fællesskab og ligestilling. Hvis kun én er værten, så er det ikke fælles eller lige. 

I små organisationer med få ressourcer er værtskab et essentielt redskab til at skabe en levedygtig organisation. Værtskab er en naturlighed, når du er ejer, men ellers er det noget, du skal have tildelt. Vi arbejder aktivt med at lære folk at tage værtskabet. 

 
 

I Kitchen Collective samler vi kitcheneurs og andre madfolk, som har holdninger og holdånd.

 

KULINARISK RUGEKASSE

I vores kulinariske rugekasse for madiværksættere kan sunde og bæredygtige madidéer udvikles og testes på få, før de udbredes til glæde og gavn for mange.

Det fødevaregodkendte delekøkken er kernen i dette, men for os er det lige så meget de aktiviteter, vi knytter rundt om delekøkkenet, der sikrer os, at vi udvikler mad og virksomheder, der er gode for både mennesket og kloden.

Vi tror på, at mad udvikles gennem viden og spisende mennesker. Derfor arbejder vi med viden om og formidling af madiværksætteri. Herigennem bringer vi iværksættere frem i lyset, fordi vi ser dem som fyrtårne for et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Vi underviser, uddanner og deler generøst læringer og erfaringer i og udenfor Kitchen Collective. Vi tror på, at denne åbenhed bidrager til udvikling.

Derfor har vi også et venue og laver events, hvor vi sætter scene til madiværksætteriet. Når du besøger køkkenet kommer mad og forplejning fra madiværksætterne i delekøkkenet, og på den måde er du som gæst med til at udvikle morgendagens virksomheder.

 

Kitchen Collective vil bidrage til en bedre madkultur i Danmark ved at udklække nye virksomheder, der forholder sig bevidst til de råvarer, der anvendes og det miljø, der omgiver virksomheden. Vi arbejder med mennesker, der laver mad med bevidsthed.

HVEM ER VI

 
 
Mia Maja Hansson Kitchen Collective

Mia Maja Hansson

Stifter og direktør, Mia Maja, leder Kitchen Collective og arbejder som rådgiver og underviser.

Hun har gjort det til sit livsmål at skabe en mere mangfoldig og bæredygtig madkultur med sunde virksomheder og mennesker, der har det godt. Hun er et kæmpe madøre og en iværksætter, der har gjort en forretning ud af at bidrage til et mere bæredygtigt madsystem ved at hjælpe andre madiværksættere i gang. Mia Maja har fokus på fællesskaber, samarbejde, synergi, deleøkonomi og kooperative organiseringsformer i alt, hvad hun foretager sig.

Når hun ikke er på arbejde i Kitchen Collective lærer hun sig selv at bygge og udforsker, hvordan man bygger bæredygtigt. Mia Maja har sat sig for at redde et træhus på 34 kvm nær skovåbningen i Kulhuse, der genopbygges udelukkende af genbrugsmaterialer, som skal danne fremtidig ramme om sjov, ro og fordybelsesarbejde.

I Kitchen Collective samler vi med andre ord nysgerrige og modige mennesker, der begejstres over mad, gode ideer og kreative løsninger til gavn for et sundere og mere bæredygtigt madsystem. Du er mere end velkommen til at være med på rejsen.

Vi ses i køkkenet!